Weet wat je eet.

Geroosterde kikkererwten

Krokant, kruidig en super veelzijdig. klaar om jouw nieuwe favoriete snack te ontdekken? Kikkererwten zijn echte allrounders: boordevol plantaardige eiwitten, vezels en smaak! We gaan ze roosteren tot een krokante snack die je perfect kan gebruiken als gezond tussendoortje of als crunchy topping over salades, soepen of buddha bowls.

Geroosterde kikkererwten
Gedroogde kikkererwten

Ingrediëntenlijst

  • 150 g gedroogde kikkererwten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie (optioneel, voor extra knapperigheid
  • 🌶️ Hou je van pit? Voeg wat extra cayennepeper of chilipeper toe.
  • 🧂Andere smaakmakers: experimenteer met kruiden zoals:
    • Kerriepoeder: voor een warme, exotische smaak
    • Gerookt paprikapoeder: voor een rokerige touch
    • Ras el hanout: voor een kruidig Midden-Oosters aroma
    • Rozemarijn en tijm: voor een Mediterraanse vibe

Bereidingswijze

  1. Week de kikkererwten:
    Spoel de gedroogde kikkererwten af onder koud water. Doe ze in een ruime kom en voeg voldoende water toe (ze zwellen ongeveer 2 à 3 keer in volume op). Laat minimaal 8 uur of een hele nacht weken.
  2. Kook de kikkererwten:
    Giet het weekwater weg en spoel de kikkererwten opnieuw. Breng een pan met vers water aan de kook, voeg een snufje zout toe, en kook de kikkererwten gedurende 40-50 minuten, tot ze gaar maar nog stevig zijn. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Bereid om te roosteren:
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kikkererwten zo droog mogelijk met een schone doek of keukenpapier.
  4. Kruid en rooster:
    Meng de kikkererwten in een kom met alle kruiden. Verspreid ze in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 25-30 minuten in de oven. Schud de bakplaat halverwege zodat ze gelijkmatig krokant worden.
  5. Laat afkoelen:
    Haal uit de oven en laat afkoelen. Ze worden nog krokanter tijdens het afkoelen.

🍋 Fris zomeridee: Meng na het roosteren wat versgeraspte citroenschil door de kikkererwten voor een zomerse twist.

Bewaaradvies

Bewaar de geroosterde kikkererwten in een luchtdichte pot.
Ze blijven ongeveer 3 dagen krokant (maar meestal zijn ze sneller op 😉).

Bon appétit!

Wil je meer ontdekken over een gezonde en energieke leefstijl?