Weet wat je eet.

Zadencrackers

Knapperig, boordevol voedingsstoffen en perfect voor dips of als snack! Je zult deze gezonde optie geweldig vinden.

Zadencrackers met lijnzaad
Lijnzaad

Ingrediëntenlijst

  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels chiazaad

  • 2 eetlepels zonnebloempitten

  • 1/2 kop water

  • 1/2 theelepel zout

  • 1/2 theelepel knoflookpoeder (optioneel)

  • 1/2 theelepel komijn of kruiden naar smaak

  • 1 eetlepel olijfolie (optioneel, voor extra knapperigheid)

Bereidingswijze

  1. Meng de zaden
    Meng in een grote kom het chiazaad, lijnzaad en zonnebloempitten. Voeg water, zout, knoflookpoeder en kruiden toe, en meng goed totdat de zaden volledig bedekt zijn. Laat het mengsel 15-20 minuten staan zodat de zaden het water kunnen opnemen en een plakkerige pasta vormen.
  2. Verspreid het mengsel
    Verwarm je oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Giet het zaadmengsel op de plaat en spreid het gelijkmatig uit met een spatel om een dunne laag te vormen.
  3. Bak de crackers
    Bak gedurende 20-25 minuten, of totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Draai de crackers halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige krokantheid.
  4. Laat afkoelen en breek
    Laat de crackers een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Breek ze daarna in stukken van de gewenste grootte.


Tips

  • Voor extra smaak kun je gedroogde kruiden zoals oregano, tijm of basilicum toevoegen.
  • Liever een zoete twist? Voeg kaneel en een beetje honing of stevia toe aan het mengsel.

  • Deze knapperige, gezonde crackers zijn perfect met kaas, hummus of je favoriete dip

Bon appétit!

Wil je meer ontdekken over een gezonde en energieke leefstijl?